onsdag 26 augusti 2009

ja, då kanske man eventuellt skulle kunna få gå hem lite tidigare i morgon bitti!

Jag bad precis om att få gå hem lite tidigare. Det kanske kunde gå att ordna. Vi får väl se...
Man vet ju aldrig hur det ser ut på min arbetsplats... Det kan ju komma en trafikolycka, eller något annat smått och gott... *ler*

I eftermiddag ska jag fika med el Capitano! Det ska bli trevligt! Får se om H kan hänga med oxå, hon ville hemskt gärna haka på i går i alla fall.

Vad ska man säga... Alla tjôtar om denna lågkonjunktur som nu är, och nu har det tydligen kommit ett beslut från regeringen att det ska skjutas till en miljard till landstinget... Får väl se vart de pengarna tar vägen... Vi har ju fortfarande anställningsstopp. Vi har jättebra vikarier, som har varit här länge, som bara får förlängt 1 månad i taget! Och så håller det på tydligen på hela huset.

Nu ska jourcentralen stänga kl mitt-på-djävla-dagen och dessutom flytta... Det sitter någon som förmodligen har suttit på sin stol för länge och har tappat verklighetsuppfatttningen, som tror att patienterna ska stanna hemma och få teleråd istället! Då kanske man kunde börja med att utöka med 2000 pers eller något som svarar, för det är inte allt för o-ofta som patienter får vänta runt 40 min i telefonkö för att komma fram till Sjukvårdsrådgivningen... *suck* Det roligaste är att han verkade mena allvar i sitt uttalande! *hahahaha*

Tänk dig själv. Du har haft ont i halsen i några dagar, misstänker att du har halsfluss, eftersom du har hög feber och det bara blir värre och värre i halsen. Du ringer till Sjukvårdsrådgivningen kl 17 en lördag, då du känner att du måste ha pencillin, och får rådet att vänta till måndag, när din vårdcentral öppnar... Vad gör du då? Stannar snällt hemma eller åker till akuten? Om man skulle slänga ur sig denna fråga i en folksamling, så skulle förmodligen ungefär 40% säga att de skulle åka till akuten... Hur kommer det att gå för oss här inne?

Vi kräver inte att "vanligt dödliga" personer ute i samhället som inte är sjuka så ofta, ska ha en aning om vart de ska vända sig... Men man måste vara beredd att man kan få byta "vårdnivå" dvs från sjukhuset till vårdcentral eller jourcentral. (som förövrigt är samma sak) När nu jourcentralen flyttar från KSS, så blir det naturligtvis mycket svårare för oss att hänvisa patienter...
Alltså, om man nu är sjuk, åker till akuten, där man nu blir hänvisad till jourcentralen, så går man runt hörnet på huset.
Som det blir sedan så måste man ta bil/taxi/buss eller något ner till Käpplunda gärde (ca 4-5 km). Det blir lite svårare då... Om sedan patienten behöver röntgas, så måste de till KSS igen... och om det inte visar något på röntgen så måste de tillbaka till sin jourcentral eller vårdcentral! Fatta att vi behöver ha skottsäkra västar här eller?!

Jaja, jag hoppas att de fackliga på jourcentralen har krävt en riskanalys och konsekvensbeskrivning! Den skulle jag vilja ha del av kan jag lova! Jag vet att våran ledning jobbar på att våran arbetsmiljö ska vara dräglig även sedan, men oron är stor här i lägret!

Det är djävligt konstigt att olika verksamheter kan ta beslut som kommer att direkt påverka oss, utan att informera oss om saken! Det är precis som att vi skulle införa tvång att alla ska ha remiss innan de får komma till akuten! det skulle påverka sjukvårdsrådgivningen, vårdcentraler, jourcentraler, ambulanser, poliser, m.m. Man undrar vad de skulle säga? Nu kommer förmodligen inte detta bli aktuellt, men man kan ju leka med tanken.

Nej, nu ska jag ut och röka i arbetskläder!

Proletärer i alla länder förrena er, upp till kamp emot överhögheten! (alternativt de som har tagit beslut om flytt av och ändring av öppettiderna på jourcentralerna)

Kraaam Alfred

2 kommentarer:

Tanja sa...

Tyvärr hade ju inte vår klubb skrivit texten utan jag fick den på en kurs :( Borde ha förtydligat det :P VAAA?! Är Vårdcentralen och jouren SAMMA sak typ? Hur kommer det sig att de själva inte vet om det då, *mohaha*
Vilket jävla stolpskott. Varför i helvete ska de flytta jouren från KSS? jubelidiotisk idé ju. Kram

Fear of the Monkey sa...

Håller helt med! Totalt värdelöst faktiskt!

Vi hörs, nu är det filmtime för mig!

Kraaam A